Енгин Ергуван: Не съм искал да убия полицая, стрелях за сплашване!

24rodopi.bg/Темата+ Не съм искал да го убия, а само да го сплаша. Това е казал турският гражданин Енгин Ергуван, обвинен в убийството на граничния по

24rodopi.bg/Темата+

Не съм искал да го убия, а само да го сплаша. Това е казал турският гражданин Енгин Ергуван, обвинен в убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, пише flagman.bg.

Както вече 24rodopi.com писа, вчера съдът в Одрин го остави в ареста, а освободи брат му Мустафа, за когото на този етап нямало доказателства, че участвал в стрелбата. Стана ясно, че Енгин и Мустафа, които си изкарвали прехраната като овчари, обикаляли около границата, където са чакали нелегални мигранти, за да ги оберат. Братята взимали парите и мобилните телефони на бежанците. И двамата имат богато криминално досие за кражби.

Във фаталната вечер на 7 ноември, понеделник, те били забелязани от българските граничари. Енгин и Мустафа обикаляли около оградата – на около 10 м от нея от турската страна.

Били предупредени от полицаите да се отдалечат. Когато Петър Бъчваров и колегата му – командирован военнослужещ, включили фаровете на превозното средство, Енгин е открил огън с ловната пушка и избягал. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0