Емо Кременлиев: Казаха ми „Не влизай на Марадона при първа топка, няма смисъл!“

Емо Кременлиев: Казаха ми „Не влизай на Марадона при първа топка, няма смисъл!“

24rodopi.bg/Спорт „Когато говорим за чисто футболни качества, аз залагам на Марадона. Той е по-добрият. Меси винаги играеше около себе си с топ футбо

24rodopi.bg/Спорт

„Когато говорим за чисто футболни качества, аз залагам на Марадона. Той е по-добрият. Меси винаги играеше около себе си с топ футболисти. И в „Барселона“, и в Аржентина, и сега ПСЖ. При Марадона беше точно обратното – в „Наполи“ само Карека и Алемао. Марадона сам направи „Наполи“ два пъти шампион на Италия.  На Мондиала в Мексико само той беше име,  както и Валдано. Буручага не беше такава звезда“.

Така отговаря бронзовият медалист от САЩ`94 Емо Кременлиев на въпрос за мнението му кой е по-дъбор-Диего Марадона или Лионел Меси.

Кременлиев е част от проекта „Арда“ още от Ден първи. В момента легендата на националния отбор води втория тим на „Сините от Кърджали“ и записва победа след победа.

Ето какво си спомня той в интервю пред Блиц за времето преди мача между България и Аржентина на Мондиала в Щатите:

„Като, че ли камък ми падна от душата, когато разбрах, че Марадона е хванат с допинг и няма да играе срещу нас на световното. Вечерта преди мача ни с Аржентина по-опитните футболисти ми даваха съвети. Да не му влизам на Марадона при първа топка, да чакам някой да ми помогне, защото няма смисъл.  Аз бях в една стая с Боримиров. Той се шегуваше с мен: „Леле, утре какво ще те направи Марадона, леле. Ще умирам от смях, да знаеш“. Не ми беше приятно, имаше напрежение. Сутринта си спомням, че Краси Борисов – помощник-треньорът, ни каза на закуската, че Марадона е хванат с допинг и няма да играе. Не вярвах. Питам този, питам онзи, но не знам на кого да вярвам. Отидох при секретаря на БФС Христо Йосифов и той ми каза, че ва 100 процента е потвърдено. На мен настроението ми се върна, исках веднага да започва мачът. Но сега, след доста години, бих казал, че съжалявам. Дори и за смях да бях станал, какво и да ти направи, прави го Марадона. Поне щях да имам спомен с най-големия футболист“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0