Емил Младенов: Кърджали е на 16-то място по население, но на 4-то по жилищно строителство в България

Емил Младенов: Кърджали е на 16-то място по население, но на 4-то по жилищно строителство в България

 24rodopi.bg/Кърджали   Структурата на Камарата на строителите в Кърджали отбеляза 30-годишнината от учредяването си. На тържество в компле

 24rodopi.bg/Кърджали

 

Структурата на Камарата на строителите в Кърджали отбеляза 30-годишнината от учредяването си. На тържество в комплекс „Арпезос” кметът на общината д-р инж. Хасан Азис връчи на нейния председател инж. Емил Младенов Почетен знак ”Герб на Община Кърджали” – златен за цялостната дейност на организацията.

Областното представителство на Камарата на строителите в България включва в своя регистър 150 строителни фирми. То се ръководи от Областен съвет с областен председател инж. Емил Младенов. Има и тричленен контролен съвет. В този си вид структурата съществува от 15 години от създаването със закон на Камарата на строителите в България.

Двама са били председателите на Камарата на строителите в Кърджали- инж.Емил Младенов и покойния Александър Елинов-Садък.

В словото си инж.Емил Младенов върна членовете на Камарата на строителите към създаването на организацията. Тя възниква преди 30 години като гражданско сдружение. Идеята дава месеци по рано покойният зам-министър на регионалното развитие и благоустройство Димчо Михалевски. В Кърджали инициатори са десетина ентусиасти. Сред учредителите са Пантелей Сивков, Александър Елинов-Садък, Ерол Бехчет Касим, Атанас Кюпрюджиев, Валери Хаджийски.

Първоначално броят на членуващите в камарата фирми е малък, но бързо се разраства и днес тя е една от най-влиятелните в страната и влиза в състава на Камарата на строителите в България. По своята активност камарата в Кърджали се нарежда непосредствено до най-големите в страната, подчерта инж.Емил Младенов. Той посочи,че миналата година град като Кърджали, който е на 16-то място в България по население е на 4-то място по жилищно строителство.

Кърджали върви уверено напред. Дадохме и на най-малките фирми да се хвърлят в работа, отбеляза инж.Емил Младенов.Той посочи, че в Кърджалийска област има висококвалифицирани строители. Те се специализират на Запад и връщайки се тук прилагат нови технологии.

Младенов подчерта голямата роля на кмета на община Кърджали инж. д-р Хасан Азис за урбанизацията на града, както и за решаването на проблемите на строителните фирми и му благодари от името на камарата.

Кметът пожела камарата да пребъде за благото на Кърджали, да гради настоящето и бъдещето и да пази историята на града.Той раздели развитието на Камарата на строителите на два етапа в зависимост от еврочленството на страната. Посочи,че има период преди влизането ни в Европейския съюз и такъв след него, който се отличава по развитие. Изградени са обекти с участие на местни фирми не само с регионално, но и с национално и дори международно значение. Някои от тях са се превърнали в символи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0