Емил Кременлиев: Трима от „Арда“ стават за националния отбор

24rodopi.bg/Спорт Трима футболисти от „Арда“ заслужават да играят за националния тим, категоричен е Емил Кременлиев, бивш национал и настоящ треньор

24rodopi.bg/Спорт

Трима футболисти от „Арда“ заслужават да играят за националния тим, категоричен е Емил Кременлиев, бивш национал и настоящ треньор от школата на кърджалийския клуб.

Героят от САЩ 94 Емил Кременлиев не прави драми след неубедителния старт на България в европейските квалификации. Той обаче призова Младен Кръстаич занапред да дава повече шанс и на български играчи, които играят в родното ни първенство. „Подкрепям Кръстаич за обновяването и подмладяването на националния тим, но би трябвало да обръща внимание и на повече наши играчи, които се подвизават по българските терени. В „Арда“ например има трима, които за мен са готови за националния, ако следваме политиката на селекционера. Това са Светослав Ковачев, Иван Тилев и Алекс Петков, също и бившият халф на Арда Лъчезар Котев, който вече е в чужбина“, твърди пред Nostrabet Кременлиев, който бе сред тези, изкарали народа по улиците по време на незабравимото американско лято през 1994 година.

„Не е правилно Кръстаич да налага предимно българи, които играят зад граница. Един Ивайло Марков например е в полски отбор, който изпада, а го пуснаха титуляр пред 65 000 души на уникален стадион и срещу силен съперник. Има някои такива момчета, които приключват още на химна и после ни ги търсете на терена. Да не говорим, че Алекс Петков е по-добър защитник от него. Никой не се беше заблуждавал, че в тази група и в това състояние България може да окаже съпротива на Сърбия и Унгария, но щом Кръстаич е поел по един път, нека да разшири избора си, за да се види кои наши футболисти биха се представяли по-добре“, допълва Емил Кременлиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0