Елхата грейна, а Крумовград събра благотворително 9 601 лева

Елхата грейна, а Крумовград събра благотворително 9 601 лева

Елхата на площада в Крумовград засия в красива коледна премяна. За магията на коледния дух допринесоха веселите танци и игри на децата с трудолюбивите

Елхата на площада в Крумовград засия в красива коледна премяна. За магията на коледния дух допринесоха веселите танци и игри на децата с трудолюбивите джуджета и миньоните Боб и Стюарт. С много емоции и радостно вълнение бе изпълнена и празничната програма от децата, участници в групите към ЦПЛР-ОДК.

Кметът на общината Себихан Мехмед поздрави деца и възрастни с предстоящите празници и пожела здраве, топлина и благоденствие да царят във всеки дом. А Дядо Коледа зарадва с пристигането си малките жители на родопския град и пожела всяко дете да получи най-хубавите мечтани подаръци. Белобрадият старец  и децата отброиха последните мигове преди елхата да грейне в ослепителна коледна премяна.

 

smart

Тържеството по запалване светлините на коледната елха бе предшествано от традиционния коледен благотворителен базар, организиран от Община Крумовград и общинската организация на БЧК. Тази година средствата са предназначени за подпомагане на деца, ученици и студенти от общината, чиито  родители са починали.

В благотворителната инициатива с огромен ентусиазъм се включиха деца, ученици и персонала от детските и учебните заведения на територията на общината, от Общински детски комплекс, Комплекса за социални услуги, от Народно читалище „Хр.Ботев 1914“, членовете от Пенсионерско дружество, от персонала и потребителите от Дома за стари хора, от Дирекция „Социално подпомагане“, служители от фирмите „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД, „Теклас-България ЕАД“, „PEPKO“, от  Държавно горско стопанство, еднолични търговци от града, много жители от общината. Благотворителната кауза за пореден път обедини хората от малкия южен град, които с дарените ръчно изработени предмети и парични средства доказахаq че за добротата и съпричастността няма възраст. Събраните средства са 9 601.92 лв. Със сумата от 400 евро в кампанията се включиха нашенци от Германия.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0