Експертиза „оневинява“ 15-годишния, убил старица?!

Експертиза „оневинява“ 15-годишния, убил старица?!

24rodopi.bg/Криминале   Съдебнопсихологична експертиза на 15-годишното момче, което блъсна с автомобил и уби жена, ще бъде назначена, когат

24rodopi.bg/Криминале

 

Съдебнопсихологична експертиза на 15-годишното момче, което блъсна с автомобил и уби жена, ще бъде назначена, когато се съберат достатъчно гласни доказателства за средата, в която живее, начинът му на живот и т.н.

Това заявиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали. Именно тази експертиза ще установи дали тийнейджърът е бил вменяем по време на деянието, дали е разбирал свойството и значението на постъпката си и в крайна сметка дали ще понесе наказание.

Според близки до разследването, момчето е с доста ниски нива на интелигентност и комуникативност.

Припомняме, че трагичният инцидент стана вечерта на 4 юли в Кърджали.

Фамилната кола, в която са пътували 3-ма тийнейджъри, се движела по булевард „Беломорски“, насочила се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза 15-годишният завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък, по който се движат и пешеходци, и автомобили, вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си.

Установено е, че завършилият 8-ми клас и друг път е управлявал моторно превозно средство. Припомняме, че поради това прокуратурата е изпратила писмо до Дирекция „Социално подпомагане“ – Кърджали, за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето.

Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов заяви пред медиите, че съдебнопсихологична експертиза ще установява дали младежът е могъл да разбира свойствата и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Екипът ни научи, че тийнейджърът е взел ключа за колата от портмонето на майка си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0