Експертът по проекти Сабиха Ахмед: Отваряме медицински кабинети в 5 общини!

Експертът по проекти Сабиха Ахмед: Отваряме медицински кабинети в 5 общини!

24rodopi.bg/Общество/Регион Медицински кабинети се очаква да бъдат отворени в Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград и Черноочене. Това обяви шефът н


24rodopi.bg/Общество/Регион

Медицински кабинети се очаква да бъдат отворени в Ардино, Джебел, Кирково, Крумовград и Черноочене.

Това обяви шефът на кърджалийската консултантска фирма „Европроекти“ ЕООД Сабиха Ахмед.

„Кандидатствахме с проект за гинекологичен кабинет в Ардино. Чакаме одобрение“, посочи експертът, в чийто екип в компанията влизат четирима специалисти в сферата на разработването и управлението на идеи, финансирани с евросредства.

Проектът включва закупуване на оборудване и модерна апаратура за изграждане на гинекологичен кабинет към болницата в Ардино.

„Кандидатствахме още и с проект за лаборатория в Джебел, зъболекарски кабинети в Черноочене и Кирково, както и кардиологичен кабинет в Крумовград. Те са разработени пред Програмата за развитие на селските райони. Предложенията вече са разгледани и одобрени от местните инициативни групи към съответните общини и очакват окончателно одобрение от Фонд „Земеделие“, след което ще се пристъпи към реализирането им“, допълни Сабиха Ахмед.

Тя многократно е споделяла и свои идеи за развитие в земеделския сектор, а именно да се направят малки борси само за земеделските стопани, без прекупвачи.

Очевидно идеите са срещнали всеобщо одобрение. Само преди дни зам.министърът на земеделието Тодор Джиков обяви пред „Агро.бг“, че се  търсят терени за регионални борси, които да отворят истински пазари с оторизирани търговци и които да не „извиват ръцете на българските производители“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0