Експерт бие тревога: „Неоткриваеми“ собственици на апартаменти и паспортизация ще провалят санирането във „Възрожденци“

Експерт бие тревога: „Неоткриваеми“ собственици на апартаменти и паспортизация ще провалят санирането във „Възрожденци“

24rodopi.bg/Кърджали Колкото по-голям е един жилищен блок в квартал „Възрожденци“, толкова по-голям е шансът той да бъде одобрен за безплатно саниран

24rodopi.bg/Кърджали

Колкото по-голям е един жилищен блок в квартал „Възрожденци“, толкова по-голям е шансът той да бъде одобрен за безплатно саниране и по този начин да се удължи животът на панелната сграда. Но пък колкото повече се доближаваме до крайния срок за кандидатстване, толкова по-ясно става, че кампанията е пред провал заради „неоткриваеми“ собственици на апартаменти, в които от години никой не живее, а така също и заради новото изискване за паспортизация.

Това разкрива пред 24rodopi.com един от експертите, ангажиран в кампанията за саниране в Кърджали през 2023 година. Крайният срок за набирането на проектни предложения по първия етап, който предвижда безвъзмездната финансова помощ да е 100% от допустимите разходи, е 31 май 2023 г.

За проблема потвърдиха и домоуправители. „Немалко от собствениците са на гурбет, информираме близките им, но уж не били във връзка. Някакво необясняма пасивност. Голям е процентът и на тези, които казват „Ние сега ще платим 500-600 лева за паспортизация, но ако не ни одобрят, тези пари ще „изгорят“. Не искат дори да приемат, че ако след време решат да продадат жилището си, тази сделка ще бъде невъзможна, ако нямат паспорт на жилището“, споделя домоуправител.

Още за проблема – четете по-късно тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0