Екозанималня на открито – храним птички, дишаме чист въздух

Екозанималня на открито – храним птички, дишаме чист въздух

В Детска градина „Слънце“ в Ардино се реализира проект по Националната кампания „За чиста околна среда“ на Екоминистерството. Община Ардино, в лицето

В Детска градина „Слънце“ в Ардино се реализира проект по Националната кампания „За чиста околна среда“ на Екоминистерството.

Община Ардино, в лицето на кмета инж. Изет Шабан, даде своя принос за благоустрояването на терена, върху който се изгради екокът в двора на детската градина.

Директорът на ДГ „Слънце“ Димитрина Александрова сподели, че инициативата е свързана със създаване на по-благоприятна среда за обучение, възпитание, игри, спорт на децата посредством провеждането на различни инициативи и дейности по озеленяване, зацветяване и обновяване на дворното пространство. Децата изпитват истинска радост от „слънчевата екозанималня“, вече полагат грижи за растенията и поставят храна за птичките в хранилките, сподели още директорът на детското заведение. Тя благодари на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за оказаното съдействие и помощ за успешното реализиране на инициативата, както и на родителите, съпричастни към дейността.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0