Ефектът на Киро и Ники в Турция: Кафе и локум – буйур, бюлетини – йок!

Екскурзията на Петков и Денков ще има по-скоро ефекта на българската мъдрост в подобни случаи „Г*з път да види“ и продължение с „бюлетините отлитат в

Екскурзията на Петков и Денков ще има по-скоро ефекта на българската мъдрост в подобни случаи „Г*з път да види“ и продължение с „бюлетините отлитат в друга посока“

24rodopi.com/Коментари/Политика

 Христо Иванов им казал в прав текст: Всяка ваша поява в български град е щета за коалицията. Идете или на Запад, или в Турция – там имаме резерви, опитайте се да привлечете малко гласове!

И Кирил Петков, и Николай Денков се появиха в Истанбул и Бурса.

Това е обяснението на активист на изселническата организация „Балгьоч“ за разговора на председателя му Емин Балкан със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и бившия премиер Николай Денков вчера в офиса на бурсенската структура.

Има и друг прочит на „кайвето“: Тези, ако са дошли за гласове, не знаят ли, че „Балгьоч“ отдавна не е това, което беше!

И още:

Изселниците не вярват на изселническите организации;

Толкова дълго чакахме Волен Сидеров, за да покажем гостоприемството си, а те ни изпратиха Киро;

Кафе и локум – буйур (заповядай), но бюлетини от урните за ПП-ДБ – йок (няма)…

Университетски преподавател е кратък и леко стряскащ: Кафе на лицемерието от двете страни на границата!

***

 Твърде дълга предизборна екскурзия в Турция предприеха най-важните лица на „Промяната“ заради 0,0123 от един депутатски мандат, което реално ще излезе от урните отвъд Босфора за коалицията ПП-ДБ на 9 юни. Бяха на мохабет в Истанбул и Бурса, видяха се с кметове и председатели на две изселнически организации, едно от които бурсенската „Балгьоч“.

Емин Балкан си гони личните интереси, но като цяло изселниците са гостоприемни хора. Но досега не повярваха на нито една българска политическа сила, различна от ДПС.

А твърде много флиртуваха с тях.

Иван Костов получи ответа „Костов обича етническите турци в България, но ако се тютюнджии“. Бойко Борисов се пробва няколко пъти – и с предизборно кафе при Тайпи (така Борисов нарича турския президент Реджеп Тайип Ердоган), и с окапали от ДПС активисти-издънки. Христо Иванов също мислеше, че може да е вървежен в изселническите квартали, ама и за него… йок. Даже Слави Трифонов го излъгаха, че ще вземе хиляди гласове, а в Бурса за неговия номер имаше 8 гласа.

Кирил Петков пък върви пакетно с лъжата в политиката. И не е само с обещаните три турски имена на избираеми места в кандидатските листи на „Промяната“ и изритването на Шабан Исмаил от първото място в Кърджали, за да бъде наместен там възродителния прокурор Атанас Атанасов, а за цялостно творчество – от канадското гражданство до „изпирането“ на Борисов.

Кирил Петков и Николай Денков говорят неистини, но си вярват. Домакинът им Емин Балкан сякаш е бил на семинар на „Промяната“, но пък демонстрира впечатляващ рефлекс за оцеляване – малко преди да поднесе кафета на гостите от България, той разпространи в турските медии апел: Всички двойни граждани да гласуват за ДПС, а имащите възможност – да пътуват за родината и там да подкрепят Движението!

Екскурзията на Петков и Денков ще има по-скоро ефекта на българската мъдрост в подобни случаи „Г*з път да види“ и продължение с „бюлетините отлитат в друга посока“.

***

Колкото и звезди да свалят на изселниците, политиците от София, които реално забравят за съществуването на тези хора извън изборите, се разкриват като чужди за общността и проблемите й. Каквото и да обещаят, няма как да се мерят с парламентарното предупреждение на лидера на ДПС Делян Пеевски към останалите:

“Уверявам ви, че повече никой няма да може да вкара ДПС в ъгъла. Повече никой няма да може да направи нашите хора втора класа -те са първа класа. Те са като всички – достойни български граждани!

COMMENTS

WORDPRESS: 0