Едно се разбра в НС: Всички са мафия, ама никой не е от мафията!

Едно се разбра в НС: Всички са мафия, ама никой не е от мафията!

24rodopi.bg/Коментари Дните на правителството са преброени. И това се вижда с просто око. Генералната репетиция за вота на недоверие мина при сваляне

24rodopi.bg/Коментари

Дните на правителството са преброени. И това се вижда с просто око. Генералната репетиция за вота на недоверие мина при свалянето на председателя на парламента.

Дебати, с периодични крясъци „Оставка“, „Мафия“ и т.н. Едните обвиняваха другите, вторите го връщаха, а всички вкупом отричаха.

Едно се разбра в пленарна зала, според думите,-всички са мафия и задкулисие и в същото време никой.

Това е картината и положението.

По същество демокрацията си е една олигархична система на управление. Започнала още от древна Елада, толкова давана за пример с великолепието на „управлението на народа“. Ето детайлите-право на глас имат само онези на агората, които имат необходимия имотен статус. Всички останали-роби, жени, деца и бедняци-мълчание.

През вековете този модел, с целия си блясък, се е дотътрузил и до наши дни. Една шепа държат огромните капитали, докато болшинството имат правото да живеят с илюзорната си свобода. В момента, в който капиталите са застрашени, мнозинството остава без права. Най-яркият пример е по време на коронавирусната истерия и ваксинацията. Който е против-няма място в „свободния свят“. Останалите продължават да дрънкат в оковите на демокрацията.

И тук чуденките и питанките у нас „що е все тъй“ са напълно излишни. Сами може да разберете кои в чия шепа се намират.

Демокрация е все пак. Правата се държат от определени касти на „свободната агора“.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0