Една легенда си отива! Продават базата на „Формопласт“/ЗИЕ

24rodopi.bg/Общество Цялата база на дружеството „Формопласт“, наследник на легендарния Завод за инструментална екипировка (ЗИЕ), в Кърджали се продав

24rodopi.bg/Общество

Цялата база на дружеството „Формопласт“, наследник на легендарния Завод за инструментална екипировка (ЗИЕ), в Кърджали се продава, научи 24rodopi.com.

56 работници, ангажирани в производството са притеснени за бъдещето си, а наемателите на помещения за автосервизи и други дейности са получили предизвестия да ги освободят в 3-месечен срок.

Дружеството, което произвежда инструментална екипировка (шприцформи, пресформи, термоформи, щанци, щампи и др. подобни) и  пластмасови изделия (транспортни каси, изделия за бита и индустриална пластмасова продукция), е учредено през 1972 год., като завод за инструментална екипировка, поделение на ДСО „Пластмаси и каучук“ към Министерството на химическата промишленост.

От 1988 година ЗИЕ“ Д. Благоев“ става поделение на фирма „Химинвест“ – София (наследник на ДСО „Пластмаси и каучук).

С Протокол № 1 от 23.02.1991 год. на Управителния съвет на „Химинвест“ ЗИЕ „Д. Благоев“ се преобразува в дъщерна фирма „Формопласт“, като юридическо лице към „Химинвест“ – София. Регистрацията се извършва с решение на Кърджалийския окръжен съд от 18.0.1982 г.

С Решение № 1232 от 17.11.1997 год. на Кърджалийския окръжен съд е регистрирана извършената приватизация на „Формопласт“ ЕАД по линия на Масовата приватизация.

„Формопласт“ АД е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българска фондова борса.

Общият размер на акционерния капитал на дружеството е 3 798 905 лева. Акции притежават различни фондове, дружества, други физически и юридически лица.

Кой купува базата в „Промишлена зона Юг“? Има ли скрито участие на политик или друго заможно лице? Отговорите четете по-късно само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0