Една кърджалийска въпросителна на конгреса на ДПС: След два вота на недоверие Хасан Азис е „пътник“, кой ще седне на неговия партиен стол!?

24rodopi.bg/Политика Кой от област Кърджали ще стане зам.-председател на Централния съвет на ДПС? Това е най-коментираната тема в най-голямата с

24rodopi.bg/Политика

Кой от област Кърджали ще стане зам.-председател на Централния съвет на ДПС?

Това е най-коментираната тема в най-голямата структура на ДПС – Кърджалийската, дни преди националната конференция на партията.

На 24 февруари – събота, делегатите на ДПС ще изберат за съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. В ръководната структура ще попаднат и няколко заместници, които ще бъдат включени в Централното оперативно бюро.

В последните мандати кметът на Кърджали беше лицето на 7-те общини в централното ръководство на ДПС. Бившият кмет Хасан Азис дълги години беше един от заместниците на Мустафа Карадайъ.

По време на отчетно-изборна кампания`2024 в община Кърджали и в областта Хасан Азис не получи подкрепата на местните активи и отпадна от надпреварата за попълване на местата в новите Общински съвет на ДПС и Областен съвет на партията. След своеобразните два вота на недоверие от актива Хасан Азис е възприеман от съпартийците си като “пътник” и се очаква ново лице да заеме кърджалийската квота във върха на ДПС за възстановяване на авторитета на „Бастиона“.

Не е изключено имената на заместниците да станат ясни на първото заседание на новия Централен съвет на ДПС.

На снимката: Активът каза „Не“ на варианта „Хасан Азис – още един мандат като зам.-председател“. Ахмед Доган пък отсече „Не“ на още един кметски мандат за Хасан Азис в Кърджали. Но пък Хасан Азис тайно се надява да няма трето „Не“ и на националната конференция…

COMMENTS

WORDPRESS: 0