Една чаша кафе се помни 40 години…

Една чаша кафе се помни 40 години…

24rodopi.bg/Общество „Една чаша кафе се помни 40 години. Това е смисълът на Байрамското кафе, което споделяме след сутрешния Намаз с районния мюфтия

24rodopi.bg/Общество

„Една чаша кафе се помни 40 години. Това е смисълът на Байрамското кафе, което споделяме след сутрешния Намаз с районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена, и колеги от общината. Благодаря на Всевишния, че и тази година пиенето на сладко кафе е символ на комшулука, приятелството и толерантността, които не са просто даденост, а плод на много работа.

Eдна чаша кафе се помни четирийсет години, гласи стара турска поговорка, защото носи със себе си приятелство, обич и споделяне“, категоричен е кметът на Кърджали Хасан Азис, който спази дългогодишната традиция, превърнала се в емблема на Кърджали при всеки празник.

„Днес изпращаме и скъп приятел – Емурллах Кайнар, гост – имам от Дианета в Турция. Подарихме му снимка на новата Джамия в Кърджали, като финален завършек на неговата едномесечна командировка в Кърджали“, посочи още кметът.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0