Единствените, които почистват гроба на Петко Славейков…

24rodopi.bg/Образование В навечерието на 195-ата годишнина от рождението на Петко Рачов Славейков и патронния празник на най-голямото училище в Южна

24rodopi.bg/Образование

В навечерието на 195-ата годишнина от рождението на Петко Рачов Славейков и патронния празник на най-голямото училище в Южна България ученици от 8 и 11 клас от Школа „ИстОрика“, с ръководител Димитър Димов, посетиха гроба на бележития будител в София, за да поставят цветя и да изразят своята почит към неговите живот и дело.

Посещението на гроба на Петко Славейков от години е част от събитията, съпътстващи честването на патрона на училището за шампиони. „Славейковци“ от Кърджали са единствените, които полагат грижи за неговото почистване и облагородяване. Независимо от климатични условия или пандемични мерки, младите историци неотлъчно спазват тази традиция и тя се предава от по-големите на по-малките сред тях.

Средно училище „Петко Рачов Славейков“ ще празнува 38 години от създаването си на 17 и 18 ноември с двудневен патронен празник, изпълнен с пълноценно ученическо самоуправление, изложби, концерти, конкурси и иновативни уроци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0