Единодушно: 1 546 кв. м пред манастира се прехвърлят на Патриаршията

Единодушно: 1 546 кв. м пред манастира се прехвърлят на Патриаршията

Общинският съвет в Кърджали единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез дарение, недвижим имот от 1 546 кв.м в кв. „Веселчане“, отреден за о

Общинският съвет в Кърджали единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез дарение, недвижим имот от 1 546 кв.м в кв. „Веселчане“, отреден за обществено обслужване, в собственост на Българска Православна Църква – Българска Патриаршия, за нуждите на Пловдивска митрополия.  Става дума за имота, където в момента се намира паркинг в непосредствена близост до манастирския комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в квартала.

Комплексът към момента няма лице към улицата, а това положение създава сериозни затруднения и ограничава достъпа, включително и транспортния,  до църковните имоти. С приемането на решението се дава възможност за осигуряването на безусловен и наложителен самостоятелен транспортен достъп към църковните имоти, както и за изпълнение на препоръките на органите на пожарна безопасност, включително за осигуряването на достъпа на специални автомобили.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0