Е ва, к`во чудо! Пък като стане депутат, пък като хукне с кризи да се разправя…

Е ва, к`во чудо! Пък като стане депутат, пък като хукне с кризи да се разправя…

24rodopi/Коментарът „Опръскал съм го! — помисли си Червяков. — Не е мой началник, чужд е, но все пак е неудобно. Трябва да му се извиня.“ И от ч

24rodopi/Коментарът

„Опръскал съм го! — помисли си Червяков. — Не е мой началник, чужд е, но все пак е неудобно. Трябва да му се извиня.“

И от чудене как да падне възможно най-ниско в извинението си, Червяков взел, че умрял от притеснение.

„Смъртта на чиновника“. Чехов разказва една чудесна история за примрелия от угодничество дребен домакин в едно учреждение, който кихнал във врата на генерал в театъра. С такива кахъри е пълна историята на човечеството. „Чужд началник, ама все пак началник“.

И като стане дума за такива… Евродепутатите са си би парче началници. Но само в отражението на собственото огледало. Иначе са си просто едни чиновници. Които често забравят защо и кой ги е пратил там. И чии интереси трябва да защитават. Относно Кой, те си знаят-партийният шеф. Другите нямат значение. Някои карат и по няколко мандата. Някои дори използваха депутатството, че да си сменят фамилиите.

Ева Паунова, по-известна по брюкселски като Майдел, размаха пръст в социалните мрежи. Имало свирепа криза, пък някакви си изпразвали партийни офиси. Имало свирепа криза, пък кампанията по ваксинация не вървяла…

Животът на 30 и кусур годишната Паунова, Майдел по мъж, така е преминал до момента, че от момичето е убегнал фактът, че нашего народа живее от криза в криза. И понеже си е късопаметен и благороден, та забравя да дири сметка на виновниците. Ева можеше да обясни, че „Зелената сделка“ неминуемо щеше да повиши цените на тока, но докато вкупом всите евродепутати знаят само да кимат и викат „Йес“, това няма как да стане. И когато с кимане и „Йес“ си закривал мащабни енергийни проекти, също.

Относно късата памет и ваксините. Ева изчезна от хоризонта, когато се разбра, че сме поръчали огромни количества дози от една фирма, чийто регионален шеф е… майка й. Та след месеци тишина, „неудобно е“. Трябва да се каже нещо, за пред началството. Пък евродепутатството криза не го лови. Заплатите не го позволяват.

24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0