„Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ на екран в Ню Йорк

„Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ на екран в Ню Йорк

24rodopi.bg/Общество Филмът "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу" бе прожектиран в Türkevi в Ню Йорк, САЩ. Актьорът Хаят Ван Ек, пресъздал образа на

24rodopi.bg/Общество

Филмът „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ бе прожектиран в Türkevi в Ню Йорк, САЩ. Актьорът Хаят Ван Ек, пресъздал образа на  легендарния щангист от момчилградското село Птичар, също присъства в залата.

Медиите в южната съседка отбелязват, че голям брой турци, живеещи в американския метрополис, са присъствали в проявата, организирана от генералния консул на Турция в Ню Йорк Рейхан Йозгюр.

Лентата „Джобния Херкулес: Наим Сюлейманоглу” бе заснета през 2019 година и тръгна по кината в Турция през ноември, като в продължение на седмици бе най-гледаният филм в страната. Снимачният екип работи основно в България.

Как малкият Наим се учи да плува във водите на Върбица, как му сменят името на Наум Шаламанов, как комунистите провеждат „Възродителния процес“, как талантливото момче от Птичар се подготвя за големия спорт, как бяга в Турция, как в лагера в Белене се радват на успехите му…Това са някои от акцентите в биографичния филм.

COMMENTS

WORDPRESS: 0