Джебел и Йълдъръм с общ проект по европейска програма

Джебел и Йълдъръм с общ проект по европейска програма

24rodopi.bg/Регион Общ проект по европейска програма е резултатът от работещия протокол за побратимяване между общините Джебел и Йълдъръм. Община Йъ

24rodopi.bg/Регион

Общ проект по европейска програма е резултатът от работещия протокол за побратимяване между общините Джебел и Йълдъръм.

Община Йълдъръм в партньорство с Община Джебел и Техническия Университет в гр. Бурса подаде проектно предложение „Together for Climate Resilience / Заедно за климатична устойчивост“ по програмата на ЕС Town Twinning between Turkey and EU-II (Twinning for a Green Future) Grant Scheme (TTGS-II).

Основната цел на програмата е да засили диалога между турските и местните власти в Европейския съюз и да укрепи капацитета им за разработване на програми и проекти от различен мащаб, Новата визия за партньорство между побратимените общини бе дефинирана от кметовете по време на посещението на Неджми Али в Йълдъръм в началото на м. г., а вчера гост на Джебел бе Октай Йълмаз, кмет на общината, която е в пределите на „столицата на изселниците“ на Бурса.

Съвместният европроект бе една от темите на разговора между двамата. Гост на Джебел вчера бе и депутатът от Бурса Осман Местан.

Припомняме, че Община Йълдъръм даде ифтар в централната джамия на Джебел. На общата рамазанска трапеза седнаха близо 400 души, а храна бе доставена на още 100 души в различни населени места.

насочени към климата и околната среда.

COMMENTS

WORDPRESS: 0