Двама в ареста заради дрога: Шофьор на камион дръпна амфета преди път, скри хероин в колата

Двама в ареста заради дрога: Шофьор на камион дръпна амфета преди път, скри хероин в колата

24rodopi.bg/Криминале Двама са били задържани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за притежаване на наркотици, съобщиха от Областната д

24rodopi.bg/Криминале

Двама са били задържани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за притежаване на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Единият от тях е управлявал автомобил след употреба на дрога. Проверките са били извършени в хода на специализирана операция за противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества.

Около 5 часа вчера в Момчилград полицейски служители открили у 36-годишен мъж суха листна маса, която при извършен тест реагирала на канабис. Около 15 часа в Кърджали бил тестван за наркотици 36-годишен водач на товарен „Мерцедес“. Техническото средство отчело положителен резултат за амфетамин. На водача е издаден талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. При последващо претърсване в товарната кола полицейски служители открили бяло прахообразно вещество, което при тест реагирало на хероин. Наркотичните вещества са иззети, а притежателите им задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Образувани са две досъдебни производства за незаконно притежаване на наркотици и бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на дрога. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0