Двама министри се срещат за отварянето на ГКПП „Златоград“ и ГКПП „Рудозем“

Министърът на транспорта Николай Събев посреща на 24 март гръцкия си колега  Костас Караманлис. Акцент в срещата на високо ниво ще бъде поставен върху

Министърът на транспорта Николай Събев посреща на 24 март гръцкия си колега  Костас Караманлис. Акцент в срещата на високо ниво ще бъде поставен върху ГКПП Златоград – Термес и ГКПП Рудозем – Ксанти.

След предварителни разговори между народния представител Михал Камбарев и българския министър на транспорта е постигнато съгласие, че двата гранични пункта в област Смолян са приоритетни за правителството. По предложение на Камбарев, в срещата между двамата транспортни министри е добавена точка в дневния ред за обсъждане на важните за областта ГКПП Златоград – Термес и ГКПП Рудозем – Ксанти.

Целта на срещата е да се постигнат съгласие и ангажираност на високо ниво както от страна на България, така и на Гърция, за отваряне на двата гранични пункта в рамките на годината.

На срещата, освен транспортните министри на двете държави, са поканени още народният представител Михал Камбарев, областният управител на Смолян Емил Хумчев, заместникът му Явор Руженов. От гръцка страна са поканени също Христос Метиос, областен управител на Източна Македония и Тракия (Гърция) и Костас Кортидис, заместник областен управител на периферията и областен управител на Ксанти.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0