Двама кандидати за депутати в Кърджали – част от бившата ДС!

24rodopi.bg/Общество Двама кандидати за народни представители в листите в 9-и МИР Кърджали са били част от Държавна сигурност, разкри Комисията по до

24rodopi.bg/Общество

Двама кандидати за народни представители в листите в 9-и МИР Кърджали са били част от Държавна сигурност, разкри Комисията по досиетата.

Валентин Асенов Христов е бил сътрудник на бившата ДС. Той е кандидат за депутат, издигнат от „Българско национално обединение“ в Кърджали и Хасково.

Пламен Найденов Кръстев, когото ПП „Български гласъ“ е поставила в листите си в Кърджали и 23 МИР София, пък има далеч по-сериозно досие. През 1981-ва той е разузнавач, а 4 години по-късно преназначен за инспектор в Отдел 2, където се издига до зам.-началник.

За предсрочните парламентарни избори са проверени 2326 души, като 3 820 души не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона. Според данните на комисията, в листите са регистрирани общо 70 души, сътрудничили на ДС и БНА.

За изборите за Европейски парламент са проверени 147 лица, а 269 души от регистрираните в Централната избирателна комисия (ЦИК) не подлежат на проверка, посочват от Комисията. Общо огласените сътрудници са девет души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0