Два труса в „столицата на изселниците“! Кърджали пита Бурса: Добре ли сте?

Два труса в „столицата на изселниците“! Кърджали пита Бурса: Добре ли сте?

24rodopi.bg/Общество Два труса разлюляха „столицата на изселниците в Турция“ – Бурса. „Имало е земетресение! Как сте?“ – това е най-често използвания

24rodopi.bg/Общество

Два труса разлюляха „столицата на изселниците в Турция“ – Бурса. „Имало е земетресение! Как сте?“ – това е най-често използваният израз в социалните мрежи и мобилните приложения, използване от кърджалийци и техните близки и приятели в Турция на 22 март.

Трусовете оставиха без електрозахранване някои от районите, в които живеят и наши изселници. Няма данни за жертви.

В 7.22 часа турско време (6.22 часа българско време) бе регистрирано земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер, съобщават бурсенските медии.

Второ земетресение с магнитуд 4,3 е станало в окръг Бурса в 17.10 ч. днес (16.10 българско време). По данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), епицентърът и на второто земетресение е бил в района на град Мустафакемалпаша. То е станало на дълбочина 7 км под земната повърхност.

Земетресението е почувствано на територията на окръг Бурса и в близките райони.

„Няма пострадали, няма щети, но изживяхме шок. Много хора са стресирани“, каза за 24rodopi.com Мехмед Сойсал, кърджалиец, който от 1990 година живее в бурсенския квартал „Хюриет“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0