Два болнични листа спасяват главния архитект на Кърджали от уволнение!?

Два болнични листа спасяват главния архитект на Кърджали от уволнение!?

24rodopi.bg/Темата+ „Дисциплинарното производство следва да бъде прекратено и арх. Делин Запартов да бъде възстановен  на заеманата от него длъжност,

24rodopi.bg/Темата+

„Дисциплинарното производство следва да бъде прекратено и арх. Делин Запартов да бъде възстановен  на заеманата от него длъжност, тъй като той притежава оневинителни доказателства да отсъствието си от работа за посочения в заповедта период“, коментира пред 24rodopi.com адвокат Георги Белев. Той защитава интересите на главния архитект на Кърджали , който се оказа ключова фигура в корупционен скандал около издаването на строителни разрешения.

Запартов остана за едно денонощие в полицията, след като преди това за 24 часа бе задържан Златко Петков – Шела, който поискал 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да може да стартира изграждането на строителна кооперация в района на „Горубсо“.

В първия работен ден след освобождаването си Запартов не се появи на работното си място.  Той е в болничен отпуск до 27 септември, научи 24rodopi.com.

Запартов, който предстои да даде писмени обяснения по дисциплинарното производство, е с два болнични листа, като е уведомил работодателя си по телефона.

Както вече 24rodopi.bg писа, главният архитект на Кърджали е обжалвал в съда 24-часовото си задържане. Делото е насрочено за 15 септември.

За временно изпълняващ длъжността „главен архитект на Кърджали“ е назначен Танер Моллаахмед.

COMMENTS

WORDPRESS: 0