Думите на Ерол Мюмюн, които взривиха залата!

24rodopi.bg/Политика „Безспорно това е от най-запомнящите се речи на конгреса на ДПС по време на закритата част. Три пъти прекъснахме изказването му,

24rodopi.bg/Политика

„Безспорно това е от най-запомнящите се речи на конгреса на ДПС по време на закритата част. Три пъти прекъснахме изказването му, за нас беше чест да станем свидетели на това „взривяване“ на залата“, споделиха пред 24rodopi.com делегати на 11-ата Национална конференция на Движението от област Разград.

Конференцията, която избра за съпредседатели Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, се проведе вчера – започна в 11.00 часа и приключи в 17.00. Втората част от форума бе закрита за журналисти.

Изказването, което обра овациите на 1200 души в залата, е на кмета на Кърджали Ерол Мюмюн:

“В природата на човек е заложено да покорява върхове. Успява да стъпи на един, и веднага си поставя нова цел. На хоризонта винаги има Еверест.

Така е и в политиката – логиката и мотивацията за 8-хилядниците, през призмата на поставените и изпълнени цели, на сбъднатите мечти, е видима и в живота на партиите.

Колеги, самото създаване на ДПС е един покорен 8-хилядник.

А днес определено сме в базовия лагер по маршрута към Евереста на ДПС. Ще фокусирам вниманието ви към процесите, които се случват с динамика от кампанията за местните избори насам. Говоря за градивното присъствие на г-н Пеевски в моя район, в Бастиона на ДПС, за признанието за направените грешки в последните години и прекъснатия разговор с хората, за силните думи пред Тюркян чешма относно начертания път на новото начало.

Еверестът ни, колеги, ще бъде връщането на хората по родните места; облагородяването на нашите малки населени места досущ като в китните региони на по-старите демокрации в западната част на континента; създаването на такъв климат в традиционните наши депесарски райони, който ще рамкира едни процеси, в които всички ще видят добрата формула за решаване на демографската криза. И тогава, с добрия пример и логиката „всички харесват градивното“, на следваща националната конференция ще отчетем, че заслужено картата на ДПС расте.

Колеги, убеден съм, че на настоящата национална конференция стъпваме на тази здрава основа – да правим това, което трябва, пък нещата няма как да не се случат. Възстановеният диалог с хората ще ни върне в сърцата на избирателите в нашите региони, в мислите на избирателите в нетрадиционните до днес региони, ще събуди конституционните избирателни права на нашите братя и сестри от „изселническата столица“ Бурса до „сърцето“ на Европа Брюксел.

Новата формула, новото начало и много работа за хората ще донесат успехите – и за ДПС, и за България, и за Европа. Държавата ни се намира в един сложен етап от своето развитие. Както д-р Ахмед Доган начерта още преди няколко години, ДПС трябва да действа изпреварващо. Това вече се случва. ДПС не само задава хоризонти, но и посочва правилния път към тяхното достигане. Ние сме длъжни да отговорим на високите изисквания на гражданите. Политиката на ДПС трябва и ще достигне до домовете на всеки един избирател. По стъпките на демокрацията, в защита на правата и свободите, с отговорност към всеки един наш съгражданин, където и по света да се намира. Поемаме към Еверест осъзнавайки важността на тази наша мисия.

Иначе, уважаеми делегати, последните седмици ни показват още нещо – в българската политика осемхилядниците се казват Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Благодаря за вниманието!“.

 

Бележка: 24rodopi благодари на кмета на Кърджали Ерол Мюмюн и PR екипа му за предоставената възможност изказването „да излезе“ от конгресната зала и да стигне до повече хора

COMMENTS

WORDPRESS: 0