Думи-крошета: ГЕРБ бавно поглъща ПП-ДБ като боа, Киро се чуди „Брех, колко съм умен!“

24rodopi.bg/Коментари Очевидно е, че ще има правителство, но в момента ставаме свидетели на това как ГЕРБ  бавно поглъща „Продължаваме промяната-Демо

24rodopi.bg/Коментари

Очевидно е, че ще има правителство, но в момента ставаме свидетели на това как ГЕРБ  бавно поглъща „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) като боа – хапка по хапка.

Костадин Костадинов, политик

 

Киро е с леко омазнена коса, но с широко затворени очи. Продукт на Кубрик от Дупница. Опитва се да мисли в реално време, но баирът му идва твърде голям. Прилича на офроуд състезател – претенциозна машина в борба с вездесъщата природа. Човешка воля в синтез с евтини барбитурати. Мирише на петрол. Нефтохим. И женски мустаци.

“Очите на българския народ ще бъдат гарант на споразумението ни с ГЕРБ”, казва Киро и сам се учудва от думите си „Брех, колко съм умен!“. Сещам се за думите на Швейк: „Лайно“, каза той, колкото да завърже разговор“.

Васил Петев, журналист

 

Докато осмислим едно, застига ни друго, ето: всяко второ домакинство има проблеми с изхранването си, тоест – с оцеляването си. Колко богата може да е една държава с такова население?

И още жестоки факти: хиляда и петстотин лева са необходими на един работещ българин, за да има нормален живот – но около един милион души нямат този доход, а това са една трета от работещите.

И хвалбата с депозитите на населението се оказа празна фукня: половината от българските домакинства разполагат едва с 170 лева средно в банков депозит.

Тия факти обаче оставят равнодушни нашите властоподобия.

Те са, както винаги, безлични и безразлични.

Всеки втори българин не живее нормално, а те се имат за власт.

Това е властоподобие от най-мизерен, безталантен вид.

Но фриволните „социологически“ брътвежи много удобно я обслужват.

Отдавна тия брътвежи плачат за едно аутодафе.

Кеворк Кеворкян, журналист

 Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0