Друса и кара, защото загубил майка си: Колко време ще лежи водач…

Друса и кара, защото загубил майка си: Колко време ще лежи водач…

24rodopi.bg/Общество Дрогиран водач влиза в затвора. Ефективно наказание ще трябва да изтърпи мъжът от кърджалийско село, който шофирал под влияние н

24rodopi.bg/Общество

Дрогиран водач влиза в затвора. Ефективно наказание ще трябва да изтърпи мъжът от кърджалийско село, който шофирал под влияние на амфетамин и канабис.

Той управлявал лек автомобил и бил спрян за проверка в квартал „Възрожденци“ в областния град. Тестът отчел наличие на два вида наркотици в организма му.

Първоначално Районният съд наказа водача със 7 месеца затвор при общ режим, глоба от 500 лева и година без книжка. Мъжът ще трябва да изтърпи и предишно условно наказание от 9 месеца „лишаване от свобода“, наложено от съда в Ихтиман.

След обжалване, окръжните магистрати намалиха присъдата на 5 месеца. Първоинстанционният съд не е отчел, че мъжът трябва да полага грижи за две малки деца – на една и седем години. А също така и психичното му състояние. Десет месеца преди провинението на пътя, той изгубил майка си, за която се грижел, а такава „загуба влияе негативно на състоянието на човек дълго време след това“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0