ДПС тръгна към Районното, ще дежури! Хасан Азис: Против страха, няма доказателства за купуване на гласове!

ДПС тръгна към Районното, ще дежури! Хасан Азис: Против страха, няма доказателства за купуване на гласове!

24rodopi.bg/Общество Ръководството на ДПС, привърженици и активисти ще „дежурят“ пред Районното управление на полицията в Кърджали, докато общинският

24rodopi.bg/Общество

Ръководството на ДПС, привърженици и активисти ще „дежурят“ пред Районното управление на полицията в Кърджали, докато общинският съветник Алтънай Халил не бъде освободен от ареста. Това обяви зам.-председателят на Движението и кмет на Кърджали Хасан Азис.

„В протоколите за претърсване и разпит няма никакви доказателства за обвинението в купуване на гласове. Защо е задържан тогава, защо е избран точно този момент?“, попита областният председател на ДПС Ресми Мурад.

Движението даде пресконференция пред сградата на Областната дирекция на МВР.

Ръководството на ДПС в региона обяви, че осъжда действията на полицията.

„Искам да се обърна към всички избиратели в страната и зад граница, ние трябва да победим страха. Ние сме за държавност, демокрация, сигурност, законност, заедност. Всички институции трябва да функционират в интерес на човешките права. Тук обаче обявяваме, че те се нарушават. Държавни институции внушават виновност. Отново гледаме филм за милиционерщина. Отново задържан по недоказани обвинения е активист на ДПС. Винаги ние сме уж виновни, но винаги печелим изборите в Кърджали. Искаме да попитаме кой ръководи МВР? Сегашният министър или бившият, който се очаква след часове в Кърджали? Категорично заставаме срещу купуването на гласове и всяването на страх, използването на полицията като политически инструмент“, заяви Хасан Азис.

Темата+: Пуснаха Алтънай Халил – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0