ДПС се надяват на още 700 гласа от чужбина за 4-тия мандат, ГЕРБ чакат, „Възраждане“ тръпнат

ДПС се надяват на още 700 гласа от чужбина за 4-тия мандат, ГЕРБ чакат, „Възраждане“ тръпнат

24rodopi.bg/Политика Продължават да пристигат протоколи от чужбина, до този момент са обработени 97,74%. Ако за ДПС се получат още 700 гласа, то ще се

24rodopi.bg/Политика Продължават да пристигат протоколи от чужбина, до този момент са обработени 97,74%. Ако за ДПС се получат още 700 гласа, то ще се наложи преизчисляване на мандатите на национално ниво в полза ДПС, като в Кърджали Движението ще спечели 4-ти мандат. В противен случай системата „Хеър-Ниймайер“ ще подари мандат на „Възраждане“, която партия има само 718 гласа в 9-и МИР.

Това твърди пред 24rodopi.com един от математиците в екипа, който „търси“ за кои формации са мандати №4 и №5 в Кърджали.

Както вече писахме, при обработени 99,51% СИК-протоколи у нас, 4 мандата получава ДПС и един – ГЕРБ.

„При обработени 100% протоколи ще настъпят промени, защото остатъците са много близки. Итерациите (отнемане/даване) ще зарадват едни и ще натъжат други. Възможно е това да се случи и в Кърджали. В 16 МИР в Пловдив ГЕРБ са на косъм да вкарат трети депутат, което автоматично рефлектират на останалите райони. Два много близки остатъка има в София“, поясни математикът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0