ДПС реши да изгради още 5 съвета във „Възрожденци“, „старите кучета не пускат кокала“

ДПС реши да изгради още 5 съвета във „Възрожденци“, „старите кучета не пускат кокала“

24rodopi.bg/Политика На всеки 3 избирателни секции да има по един местен съвет на ДПС – това решение на Областния съвет на партията се отнася за кърд

24rodopi.bg/Политика

На всеки 3 избирателни секции да има по един местен съвет на ДПС – това решение на Областния съвет на партията се отнася за кърджалийския квартал „Възрожденци“.

В най-многолюдния квартал в града край Арда ДПС отбеляза слаби резултатите три пъти през 2021 година. Заради „катастрофата“ във „Възрожденци“, на предсрочните парламентарни избори през юли м. г. дори „Има такъв народ“ стана първа политическа сила в Кърджали.

„2 са местните съвети на ДПС в квартала, а по указанията на Областното ръководство, вече трябва да са 7. А това не е направено, защото другите не допускат нови лица. Казано другояче – старите кучета не пускат кокала. Интересът клати феса, мислят за личното облагодетелстване, а не за партията“, коментира пред 24rodopi.com общински съветник от ДПС.

Съгласно решението на Областния съвет на ДПС, одобрено от централата, местен партиен съвет ще има вече във всяко населено място в община Кърджали, вместо районни съвети.

През миналата седмица се проведоха заседания на ОбС на ДПС в Кърджали и на ОблС на партията, на които бяха дадени високи резултати на структурите за постигнатите резултати на изборите. Най-слабите звена на ДПС в Източните Родопи са двата местни съвета във „Възрожденци“. Било отбелязано, че на избори партия ДПС е получавала подкрепата на над 5 000 избиратели във „Възрожденци“, а сега са били 1 000.

COMMENTS

WORDPRESS: 0