Домашен арест за водача, убил мъж към „Маказа“ и после избягал!

Домашен арест за водача, убил мъж към „Маказа“ и после избягал!

24rodopi.bg/Общество Под домашен арест ще остане водачът, който предизвика тежката катастрофа в района на разклона за село Птичар, при която загина 6

24rodopi.bg/Общество

Под домашен арест ще остане водачът, който предизвика тежката катастрофа в района на разклона за село Птичар, при която загина 68-годишен мъж.

Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали. Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата шофьорът, причинил инцидента, да остане за постоянно зад решетки. Вместо това бе наложена втората по строгост мярка за неотклонение.

Припомняме, че тежкият инцидент възникна на 31 юли на главния път за „Маказа“. 38-годишен водач на „Киа“ навлязъл в лентата за насрещно движение, без да изпреварва или заобикаля друго превозно средство, при което последвал сблъсък с „Опел“. 68-годишният шофьор на германското возило умира на път за болницата. Мъжът е от село Фотиново. Пътник в автомобила пък бе настанен за лечение.

Виновният за ПТП-то мъж от село Върбен напуснал мястото на инцидента. Той бе установен на следващия ден.

Съдът определи контрол на домашния арест да се осъществява чрез средствата за електронно наблюдение от Районна служба „Изпълнение на наказанията“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0