Доц. д-р Семра Доган Ак представи портретни творби в родния град

24rodopi.bg/Ардино/Култура Десетки творби подреди във фоайето на читалище „Родопска искра“ в Ардино Семра Доган Ак. В самостоятелната си изложба тала

24rodopi.bg/Ардино/Култура

Десетки творби подреди във фоайето на читалище „Родопска искра“ в Ардино Семра Доган Ак. В самостоятелната си изложба талантливата художничка представя свои портретни творби от маслени бои и графика. Инициативата е в рамките на първото издание на „Дните на Ардино`2022”.

На откриването на изложбата присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, бащата на художничката Бекир Доган. Тук бяха още гости, приятели и граждани.

Доц. д-р Семра Доган Ак е родена през 1980 г. в Ардино. През 1989 година родителите й Бекир и Гюлшен се изселват в турския град Узункюпрю. Завършва художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има докторска степен по изобразително изкуство от университет „Ататюрк“ в Ерзурум. Докторант в университета „Гази” в Анкара. В момента работи като преподавател по изобразително изкуство в университета в Ялова. Участвала е в десетки общи и самостоятелни изложби и конкурси в Турция, България и Флоренция, Италия – градът на ренесанса. Спечелила е награда от конкурса за съвременни художници на Акбанк в Истанбул през 2019 година.  Омъжена, има дъщеря на име Ренк (Цвят).

Гюнер ШЮКРИ

COMMENTS

WORDPRESS: 0