До края на годината финал на делото „Далавери в ОДБХ“?! Георги Грозев отново пое дирекцията

До края на годината финал на делото „Далавери в ОДБХ“?! Георги Грозев отново пое дирекцията

24rodopi.bg/Общество До края на тази година най-вероятно ще приключи разследването за длъжностно присвояване в Областната дирекция по безопасност на

24rodopi.bg/Общество

До края на тази година най-вероятно ще приключи разследването за длъжностно присвояване в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Кърджали. Тогава ще стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение или делото ще бъде прекратено, научи 24rodopi.com. Към момента се анализират резултатите от извършените експертизи, посочиха пред наш екип от държавното обвинение.

Както вече писахме, две прокуратури работят по случая с евентуални престъпления в ОДБХ. Материалите са разделени по компетентност в Софийска градска прокуратура и Районния отдел на държавното обвинение в Кърджали.

Този подход се е наложил поради различните райони на действие, за които има съмнения за престъпване на закона.

В столичната прокуратура се води разследване за престъпления по служба от страна на длъжностни лица. В районната в Кърджали пък, по преценка на събраните доказателства, може да се повдигне обвинение за длъжностно присвояване.

На няколко пъти вече срокът на разследването бе удължаван.

Припомняне, че разследващи влязоха във ведомството в Кърджали през ноември 2020 година. Тогава бе задържан и началникът Георги Грозев. Към момента няма привлечен обвиняем.

От 6 ноември пък той отново е шеф на Областната дирекция по безопасност на храните.

На снимката: Акцията в дирекцията

COMMENTS

WORDPRESS: 0