До 5 години затвор за хлапака, убил старица

24rodopi.bg/Общество До 5 години затвор може да получи като наказание 15-годишният, който блъсна с лек автомобил и уби възрастна жена в Кърджали. Мом

24rodopi.bg/Общество

До 5 години затвор може да получи като наказание 15-годишният, който блъсна с лек автомобил и уби възрастна жена в Кърджали. Момчето е привлечено към наказателна отговорност, повдигнати са му и обвинения, съобщиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост като неправоспособен водач.

По този член от НК наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода. Поради факта, че извършителят е непълнолетен, законът предвижда редукция, като наказанието ще бъде отмерено в границите до 5 години затвор.

Както вече писахме, експертизата е посочила, че 15-годишният напълно е съзнавал

свойството и значението на постъпката си и е можел да ръководи действията си.

Припомняме, че трагичният инцидент стана вечерта на 4 юли в Кърджали. При него загина жена на 83 години.

Фамилната кола, в която са пътували 3-ма тийнейджъри, се движела по булевард „Беломорски“, насочила се към Индустриалната зона и непосредствено след жп прелеза 15-годишният завил рязко надясно към т. нар. „Върбалак“, до старата картинг писта. По тесния участък, по който се движат и пешеходци, и автомобили, вървяла 83-годишната жена. Тя се прибирала от градинката си, когато била блъсната.

Установено е, че завършилият 8-ми клас и друг път е управлявал моторно превозно средство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0