До 20 часа водач навъртя 1,96 промила

До 20 часа водач навъртя 1,96 промила

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. 47-годишен водач на „Фолксва

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. 47-годишен водач на „Фолксваген“ бил проверен в областния град на 1 април около 20 часа. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,96 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и била взета кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Дядо подкара „УАЗ“ без застраховка

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Ардино. На 2 април около 8,30 часа по пътя от Смолян към село Бял извор бил проверен товарен „УАЗ“, управляван от 65-годишен. При справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Ардино извършва проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0