Днес Доган пита 4-ма: Колко са болните зъби на Кърджали?! А стават ли покривите на панелните блокове за соларен парк?

Днес Доган пита 4-ма: Колко са болните зъби на Кърджали?! А стават ли покривите на панелните блокове за соларен парк?

24rodopi.bg/Коментари Днес от 13 часа е продължението на „Кърджалийския изпит“ при Ахмед Доган. Консултациите за определянето на кандидатите за кмето

24rodopi.bg/Коментари

Днес от 13 часа е продължението на „Кърджалийския изпит“ при Ахмед Доган. Консултациите за определянето на кандидатите за кметове на общини в региона започнаха след 20.10 часа на 17 септември (при насрочен час 12.30) и бяха прекъснати от почетния председател в 5.30 на 18 септември.

Вече са ясни имената на 6 от 7-те кметове в региона. До 29 октомври все още ще се водят кандидати.

Днес ще бъде определен 7-мият. 3-4 часа се необходими още на Доган, за да отсече: Ти ще си следващият кмет на Кърджали!

Демек, по светло ще имаме новина.

*

Що за въпрос е „Какво ще направиш, ако станеш кмет на Кърджали?“.

Провокира към мисловен процес. Дори и онази огромна част от населението, чиято подобна дейност не гони впечатляващи висини, а е с достатъчна стойност за усвояване на снимки и видеа в социалните мрежи.

Попитахме ангажираните с 24rodopi.com и другите ни сайтове „Какво ще направиш, ако си кмет на Кърджали?“.

Журналистите раждат по-изчанчени идеи, но по темата за града край Арда звучат скучновато като политици: „Околовръстен път“.

„Ще си потроша краката/колата от пътуване между Кърджали и София, кокалчетата на пръстите ще се разболеят от тропане по важни врати, но ще отпуша града. Нито спокойно се живее, нито инвеститори ще дойдат“, казва един от редакторите.

„Ще си напълня сметката и след 4 години се установявам на някой остров“, усмихнато декларира по-млад колега.

„Ще превърна най-мразения кърджалийски квартал „Възрожденци“ в най-големия соларен парк с най-коментирания от тук до Брюксел, че и по-нататък, проект. Ще направя Община и граждани съдружници в мега дружество, което ще усвои милиони европейски пари, за да превърне неизползваните покриви на панелките в соларни паркове. С парите от продажбата на ток ще облагородяваме квартала“ – как звучи само, а!? Покривите на „панелния“ квартал – соларен парк!? Мисия невъзможна, особено в квартал, чиито обитатели на панелни жилища дори не могат да се обединят за безплатно саниране. Като идеята на един от предишните кандидати за кметове е, който обещаваше да превърне хидрозащитното съоръжение „Водно огледало“ в плавателен канал, но пък е свежо предложение от редактор.

„Спирам разрешителните за строежи. Ще се издават само за проекти, които включват паркинг към новата сграда, алеи, детска площадка. Да видим колко инвеститори ще се съгласят да се разделят с площ за продан в името на красота и облагородяване. Няма да има и сгради на всяка педя земя. Пътната инфраструктура е огромна язва. Четири години няма да стигнат, но поне за половината окаяни улици ще стане. Кучета и добитък – вън от града. Война срещу вандали…“, и т.н. „бойни“, ударни действия предлага друг колега. И допълва: За 30 години Кърджали можеше да се превърне в перлата на Юга. Защото имаше доста сили и мощ в централната власт (разбира се не в дължия перион на тандема Борисов-Цветанов), но не се случи. Но пък никога не е късно. 

*

4-ма отговарят днес на въпроси на Доган. Вероятно и 4-мата имат добри програми за развитието на общината. Платформи, които могат да изстрелят Кърджали на върха във всеки конкурс за нещо хубаво.

А най-резонният уточняващ въпрос от Почетния би бил:

-А знаете ли колко са развалените зъби на Кърджали!? Преди усмивката на подиума, бяхте ли на преглед при стоматолог? И на какво се дължат кариесите?

COMMENTS

WORDPRESS: 0