Джипито продава сертификати за ваксиниране, после… ваксинираните с COVID-19 били много!?

Джипито продава сертификати за ваксиниране, после… ваксинираните с COVID-19 били много!?

24rodopi.bg/Общество Ваксинираните в България, които се оказват с COVID-19, са много повече, отколкото в другите страни, защото у нас има много… ку

24rodopi.bg/Общество

Ваксинираните в България, които се оказват с COVID-19, са много повече, отколкото в другите страни, защото у нас има много… купени сертификати.

Както вече 24rodopi писа, 2 142 са новите случаи на COVID-19 у нас, като 288 от новозаразените (13,45%) са отчетени, че вече са били ваксинирани.

„Имам между 10 и 50 съобщения на хора, които казват, че личният им лекар продава сертификати. Това е проблем, от който ние няма да избягаме и трябва да го погледнем с абсолютната му сериозност. Фалшиви сертификати се продават и ние няма защо да го отричаме”, заяви в сутрешния блок на Нтв д-р Аспарух Илиев, завеждащ лаборатория по инфекции към университета в Берн.

Инфекционистът повтори, че ваксината не предпазва от заразяване, но ваксинираните прекарват по-леко вируса. Според него със захлаждането на времето през октомври и ноември броят на заразените с коронавирус ще се увеличи.

„Има много голям процент скрити болни. Много приятели ми звънят и ми казват, че са болни, но не са регистрирани по официалните канали. Опасявам се, че ще стигнем до много висок брой на заразени”, казва д-р Илиев./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0