Дядо Стефан Хаджийорданов влезе в „Клуба на 100-летниците“

Дядо Стефан Хаджийорданов влезе в „Клуба на 100-летниците“

24rodopi.com/Кърджали Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис гостува днес на един от най-възрастните жители на Кърджали Стефан Хаджийорданов п

24rodopi.com/Кърджали
Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис гостува днес на един от най-възрастните жители на Кърджали Стефан Хаджийорданов по повод неговия юбилей. Дядо Стефан навърши 100 години на 3 декември 2021г. Кметът пожела на юбиляря здраве и още дълги години да се радва на деца, внуци и правнуци.
Дядо Стефан празнува рождения си ден заедно със съпругата си, която е на 98г., дъщеря си, внуци и правнуци.
Хаджийорданови са фамилия с история в Кърджали, казва дъщеря му Сълза.
Стефан Хаджийорданов е роден през 1921г. в Кърджали, а родителите му са о т Велес, Македония. Радва се на син и дъщеря, на внуци и правнуци. Баща му след 9 септември 1944 г. е бил зам.-кмет на Кърджали, а майка му – е една от първите учителки в СУ “Отец Паисий“, където е работила над 30г.
Самият дядо Стефан има 37 г. стаж, работил е в Автотранспорта, пенсионирал се е от предприятие „Перлит“.
Дядо Стефан сподели, че е гласувал за кмета и му пожела да продължава да е все така земен и народен. Ние си го обичаме такъв какъвто е – добър и умен, каза той.
Двамата си поприказваха за проблемите на града и духната свещичките на тортата за стогодишнината. Кметът поднесе красив букет и малък подарък на рожденика.
„Днес присъствах на най-милото тържество, за което можете да се сетите… Дядо Стефан Хаджийорданов навърши 100 години. Радостен съм, че имах възможността да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит.
Човек, преминал през изпитанията на цял един век, съхранил бодростта си и запазил дори чувството си за хумор.
Доайен в семейството, обграден с любовта и уважението на синове, дъщери, внуци и правнуци.
Пожелавам на Дядо Стефан и неговите близки здраве и спокойствие!
Нека съхрани силата на духа си още дълги години, за да може да предава мъдростта си на подрастващите поколения!“, това отбеляза областният управител Даниел Делчев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0