Дядо изчезна, бияч се крие в горичка: Седем издирвани открити за ден!

24rodopi.bg/Регион/Криминале Седем лица, обявени за издирване, са били установени в хода на операция, проведена на територията на ОДМВР-Кърджали, съо

24rodopi.bg/Регион/Криминале

Седем лица, обявени за издирване, са били установени в хода на операция, проведена на територията на ОДМВР-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Акцията е била за противодействие на битовата престъпност, подобряване на средата на сигурност и контрол за ограничаване на нарушенията на Закона за движение по пътищата.

Полицаи от РУ-Момчилград са открили обявен за местно издирване 88-годишен, който напуснал дома си в сряда сутринта и бил в неизвестност. След подаден сигнал от социален работник и извършени издирвателни действия възрастният мъж е бил намерен във вилна зона около 16 часа в добро общо състояние.

Полицейски служители от същото управление са издирили 33-годишен, укрил се в гориста местност, след нанесен побой и причинена средна телесна при конфликт пред заведение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Още 5 лица с мярка „установяване на адрес“ са били издирени в хода на операцията.

За извършени престъпления са образувани 3 досъдебни производства в РУ-Кърджали и са задържани 5 лица, съпричастни към извършени деяния.

В хода на операцията е образувано бързо производство за установен водач, шофирал след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверени са били 8 увеселителни заведения, 2 автомоморги и заложна къща. Съставени са 13 протокола на лица по чл. 64 и чл.65 от ЗМВР. 220 са проверените моторни превозни средства в хода на операцията с акценти: контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими и подлежащи на връчване електронни фишове. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0