„Диво“ или „Питомно“: От 4 до 67 км „Надбягване в Източните Родопи“

„Диво“ или „Питомно“: От 4 до 67 км „Надбягване в Източните Родопи“

24rodopi.bg/Спорт Крумовград ще бъде домакин на второто издание на планинския ултрамаратон „Надбягване в Източни Родопи“, организиран от Наука за при

24rodopi.bg/Спорт

Крумовград ще бъде домакин на второто издание на планинския ултрамаратон „Надбягване в Източни Родопи“, организиран от Наука за природата.

Трасетата на състезанието преминават през грандиозни мегалитни паметници като Ковил, както и през уникални природни феномени като Шейтан дере. Макар те да не предлагат голяма денивелация, то техничните спускания и изкачвания ще събудят интереса и на най-запалените бегачи.

Състезателите ще имат възможност да се предизвикат в следните трасета:“Диво”- 67 km, 2100 m положителна денивелация; “Полудиво”- 37 km, 1300 m положителна денивелация; “Питомно” – 21 km, 700 m положителна денивелация; “Fun RUN” – 4 km, за хората, които просто искат да се раздвижат.

Районът несъмнено е нешлифованият диамант на България що се отнася до преживявания и спомени, които може да предложи на своите посетители. Едновременно див, прекрасен и силно неизвестен, дори на родната публика. Богат както на културни паметници, така и на изключително красива природа с хиляди растителни и животински видове. В околностите не биха могли да се намерят нито един маркиран туристически или “еко” маршрут, което прави състезанието още по-привлекателно за авантюристите.

Освен бягане и гледки, състезателите ще имат възможност да дегустират автентичните сладкиши, приготвени от представителките на „Сдружение за турска култура и изкуство –Крумовград”, както и да участват в избора на най-вкусната баклава.

Краен срок за регистрация: 13 октомври, 23:59 ч.

Стартът ще бъде даден на 15 октомври.

COMMENTS

WORDPRESS: 0