Дисциплинарното производство срещу главния архитект на Кърджали е прекратено!

24rodopi.bg/Общество Дисциплинарното производство срещу главния архитект на Кърджали Делин Запартов е прекратено и той няма да загуби работата си пор

24rodopi.bg/Общество

Дисциплинарното производство срещу главния архитект на Кърджали Делин Запартов е прекратено и той няма да загуби работата си поради „самоотлъчка“, научи 24rodopi.bg. Комисията в Общината не е установила нарушения при отсъствията на главния архитект след корупционния скандал около издаването на строителни разрешения. Запартов представил медицински документи.

Репортер на 24rodopi.bg потърси за коментар адвокат Георги Белев, защитник на Запартов. „Дисциплинарното производство срещу главния архитект на Община Кърджали е прекратено със заповед на кмета поради липса на доказателства за извършено дисциплинарно нарушение“, заяви адвокат Белев.

Както първи 24rodopi.bg писа, главният архитект на Кърджали се оказа ключова фигура в корупционен скандал около издаването на строителни разрешения. Запартов остана за едно денонощие в полицията, след като преди това за 24 часа бе задържан Златко Петков – Шела, който поискал 50 000 евро от строителния предприемач Баяр Мехмедали, за да може да стартира изграждането на строителна кооперация в района на „Горубсо“.

Икономическа полиция пък иззе над 30 досиета на строителни проекти от кабинета на главния архитект на Кърджали. Разследването продължава.

Запартов е в болничен отпуск до края на месец ноември, след което се надява да бъде възстановен на поста. Констатацията на комисията е, че той има уважителни причини за отсъствието си.

В момента временен главен архитект е Танер Моллаахмед.

COMMENTS

WORDPRESS: 0