Дирекцията на МВР: Гражданите на Джебел ще получават всички административни услуги в сградата на полицията в града

Дирекцията на МВР: Гражданите на Джебел ще получават всички административни услуги в сградата на полицията в града

24rodopi.bg/Общество По повод декларацията на ОбС в Джебел за преобразуването на РУ-Джебел в Участък към РУ-Момчилград ръководството на ОДМВР-Кърджал

24rodopi.bg/Общество

По повод декларацията на ОбС в Джебел за преобразуването на РУ-Джебел в Участък към РУ-Момчилград ръководството на ОДМВР-Кърджали уверява гражданите на общината, че структурната промяна няма да се отрази негативно на административното обслужване на населението. На 2 юни 2022 г. на сайта на Областната дирекция и чрез медиите обществеността беше уведомена, че административните услуги за жителите на общината ще се запазят в Участъка в Джебел, посочиха от Областната дирекция на МВР.

Както и досега, гражданите ще могат да подават в сградата на полицията в Джебел заявления за издаване на лични документи и свидетелства за правоуправление на МПС, за услуги по КОС и ще получават оттам готовите документи. По тази причина неоснователни са твърденията, че  населението ще бъде натоварвано с допълнителни разходи за пътуване до Момчилград, допълват от дирекцията. Освен това в Участъка в гр.Джебел гражданите ще могат да подават сигнали, жалби и други заявителски материали за констатирани от тях нарушения или престъпления. Структурната промяна няма да се отрази на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с опазването на обществения ред, полицейското присъствие и противодействието на престъпления на територията на общината.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0