Дипломат №2 в посолството на САЩ гостува в Кърджали

24rodopi.bg/Общество Кметът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе среща със заместник посланика на САЩ в България Андриа Брулет-Родригез. На срещат

24rodopi.bg/Общество

Кметът на Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе среща със заместник посланика на САЩ в България Андриа Брулет-Родригез.

На срещата присъстваха зам.-кметовете на общината Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска.

„Повод за гордост за нас е, че през последните години работим усилено за привличане на инвестиции във високотехнологичния сектор и преодоляване на безработицата“, посочи кметът. Заводите на фирма „Теклас“ осигуряват заетост на около 3 000 души, като центърът за иновации на фирмата също се намира в Кърджали. Шест фирми подпомагат дейността на „Теклас“, в които работят още близо 1500 души. Производството си в Кърджали разшири „Пневматика Серта“, в която се произвеждат  пневматични цилиндри. Очаква се фирма „Кяшиф“ също да открие свой завод в града край Арда. Това е мотивация за младите хора да се насочат към високите технологии“, допълни д-р инж.Азис.

Кърджали е столица на толерантността от десетилетия. За този модел на съжителство също се работи ежедневно, защото кърджалийци се нуждаят от спокойствие, стабилност и сигурност, допълни кметът.

По време на срещата бяха коментирани и теми, свързани с диалога между местна и централна власт, предстоящите избори, даренията за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0