Димитър Илиев стана зам.-шеф на Агенцията по пътна безопасност

Димитър Илиев стана зам.-шеф на Агенцията по пътна безопасност

24rodopi.bg/Политика Водачът на листата на ПП в Кърджали на последните избори-Димитър Илиев, е назначен на длъжността заместник-председател на Държав

24rodopi.bg/Политика

Водачът на листата на ПП в Кърджали на последните избори-Димитър Илиев, е назначен на длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Заповедта е на премиера Кирил Петков.

Илиев има магистърска степен по автомобилен и мотоциклетен спорт в НСА „Васил Левски“ – София, като придобива научна степен доктор и научна степен доцент в същата област. Дълги години Димитър Илиев работи като преподавател в спортната академия. Той е председател и основател на Асоциацията на действащите автомобилни състезатели. Многократно е бил Рали шампион на България. Има няколко престижни класирания на европейски и световни шампионати по рали.

Повече от 14 години работи в сферата на безопасността на движението. Основател на Академия за безопасно шофиране, в която всяка година курсисти преминават теоретично и практично обучение за повишаване на тяхната квалификация и умения. Заемал е редица обществени позиции и инициативи за повишаване на информираността на хората по проблемите на пътната безопасност и превенция на инцидентите на пътя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0