Десетки дрогирани и… куриоз: Лична карта „назаем“ при тест за наркотици!

Десетки дрогирани и… куриоз: Лична карта „назаем“ при тест за наркотици!

Родопчанин се опита да мине тест за наркотици с чужда лична карта. Той показал документ за самоличност „назаем“ пред медици в Спешното отделение в бол

Родопчанин се опита да мине тест за наркотици с чужда лична карта. Той показал документ за самоличност „назаем“ пред медици в Спешното отделение в болницата в областния град. На родопчанина трябвало да се вземе кръвна проба за наличие на дрога в организма му, съгласно издаден талон от служител на „Пътна полиция“. Съмнителният водач обаче опитал да хитрува като вероятното нарушение се запише на друго лице.
Медикът в Спешното видял, че личната карта е на друг мъж и подал сигнал.
Хитрецът се озова в съда в Смолян. Той сключи споразумение с прокуратурата, признавайки вината си. Магистратите наказаха родопчанина с глоба в размер на 300 лева.
Десетки са престъпленията в региона, свързани с управление на превозни средства след употреба на наркотични вещества. Тенденцията се запазва почти всяка година. Над половината от общоопасните деяния в областта са в транспорта, като предимно те са шофиране в нетрезво състояние или след употреба на дрога.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0