Депутати от ДПС при автобусите с изселници на границата, Турция връчи протестна нота (обновена)

Депутати от ДПС при автобусите с изселници на границата, Турция връчи протестна нота (обновена)

24rodopi.bg/Политика Новоизбрани народни представители от ДПС изразиха недоволството си от провежданата акция на ГКПП „Капитан Андреево“, която задър

24rodopi.bg/Политика

Новоизбрани народни представители от ДПС изразиха недоволството си от провежданата акция на ГКПП „Капитан Андреево“, която задържа за часове 30-ина автобуси с нашенци, които пътуват от Бурса, Измир и Истанбул за Кърджали и Хасково.

На пункта се появиха Байрам Байрам и Адлен Шевкед, които ще представляват регион Кърджали в 47-ото Народно събрание, и избраният в Хасково Мюмюн Мюмюн. С тях бяха и активисти на ДПС от Кърджали и Хасково.

В нощта срещу петък на територията на ГКПП „Капитан Андреево“ се проведе специализирана полицейска операция, съвместно с други служби, която е насочена срещу контрабандата, гласи съобщение на МВР. В акцията участвали екипи на Икономическа полиция, Агенция „Митници“, НАП и Автомобилната администрация.

В турските медии пише, че с тази акция се създават пречки за изселниците да упражнят правото си на вот в неделя, когато е балотажът на президентските избори.

Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверки на турско-българската граница на влизащи у нас пътнически автобуси от Турция, съобщава БНР.

COMMENTS

WORDPRESS: 0