Депутати от ДПС дариха кръв, дариха и климатик на Кръвния център

Депутати от ДПС дариха кръв, дариха и климатик на Кръвния център

24rodopi.bg/Общество Кърджалийските народни представители от ДПС дариха кръв в помощ на нуждаещи се навръх Световния ден на доброволния кръводарител

24rodopi.bg/Общество

Кърджалийските народни представители от ДПС дариха кръв в помощ на нуждаещи се навръх Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни. Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев посетиха кръвния център към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“и се включиха в дарителска акция.

Депутатите разговаряха с представители на ръководството на болницата по проблемите на здравеопазването в България и по-конкретно в област Кърджали. Народните представители дариха климатик за нуждите на Кръвния център, през който преминават стотици доброволни кръводарители.

„С инициативата искаме да отбележим важността на даряването на кръв, както за хората в нужда, така и за дарителите. Вярваме, че този чисточовешки акт – кръводаряването, ще намери все по-голяма популярност сред съгражданите ни и особено сред младите и подрастващи хора“, заявиха народните представители от ДПС.

Световният ден на доброволния кръводарител е с цел да популяризира значението на доброволното кръводаряване. В България първата акция забезвъзмездно даряване на кръв се провежда през 50-те години на миналия век.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0