Депутат: Залага се газова бомба днес, през зимата ще е ядрена

Депутат: Залага се газова бомба днес, през зимата ще е ядрена

24rodopi.bg/Общество „До края на годината няма газ, няма осигурени доставки. Газът е на по-висока цена, защото няма дългосрочни договори, а има посре

24rodopi.bg/Общество

„До края на годината няма газ, няма осигурени доставки. Газът е на по-висока цена, защото няма дългосрочни договори, а има посредници“.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, цитирайки изпълнителният директор на „Булгаргаз“.

„Не искат да кажат, че газът скача с 32% за юли и през август ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали изобщо ще го има. Управляващите в момента засекретиха бомбата, която слагат пред следващия служебен кабинет. Той ще бъде изправен пред ситуация, в която физически няма да има достатъчно газ и ще трябва да се въведе ограничителен режим на газа в България. Правителството на Радев ще трябва да реши кои заводи да работят и кои не, кои болници да ползват газ и кои да се върнат на нафта. Ако пред правителството на Радев е заложена бомба, пред следващия редовен кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава“, посочи Добрев.

От ГЕРБ заявиха, че групата им повече няма да присъства на пленарните заседания след като изслушването на премиера в оставка и на енергийния министър бе засекретено.

Припомняме пък, че премиерът в оставка Кирил Петков заминава утре за Комотини, където ще участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България (IGB).

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0