Депутат предлага на министър: Надлез на автогарата заради трафика в Кърджали! (видео)

24rodopi.bg/Общество Да се изгради надлез в района на автогарата в Кърджали като по този начин се облекчи трафика към и от граничния пункт „Маказа“.

24rodopi.bg/Общество

Да се изгради надлез в района на автогарата в Кърджали като по този начин се облекчи трафика към и от граничния пункт „Маказа“.

Това предложение ще отправи народният представител от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев към министъра на регионалното развитие Иван Шишков. Идеята е по този начин да се избегнат задръстванията в областния град докато се построи околовръстен път на Кърджали, обяви самия Минчев при посещението си в града край Арда.

Припомняме, че той бе водач на листата на ПП по време на отминалия парламентарен вот.

По време на срещата с министъра ще бъде изяснено на какъв етап са отчуждителните процедури по проекта за обходен път.

„Срещите ми с кърджалийци ще продължат. За мен е важно да чуя от първо лице какви са проблемите на хората в региона, за да бъда техния глас в парламента“, посочи Минчев.

До девет милиона лева може да излезе това решение на проблема с трафика в града и по-специално булевард „Беломорски“. Надлез с прогнозна дължина около 160 метра и също толкова дълъг подлез е алтернативното решение за облекчаване на автомобилния поток по основната пътна артерия на Кърджали, част от международния път за Гърция през „Маказа“. „С разговори със специалисти в тази област и архитекти стигнахме до извода, че ако отпушим двете кръстовища – това на автогарата и следващото на „Веселчане“, има реална възможност трафикът да се облекчи и транзитът да минава по-бързо по посока Гърция“, посочи инж. Георги Чепишев, който представи идейния проект още преди месеци.

„Надлезът на автогарата се предвижда да започне около 50 метра преди самото кръгово. Общата му височина е 7 метра и трябва да мине над кръстовището и тревната площ и да завърши някъде около намиращия се в близост хотел. Подлезът се предвижда да бъде след Ардинския мост на „Веселчане“. Ще излиза веднага след светофара нагоре, в посока Момчилград“, обясни Чепишев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0