Депесари: Нашите големи експерти за министри са Хасан Адемов и Искра Михайлова

24rodopi.bg/Политика Хасан Адемов и Искра Михайлова са перфектните министри в "кабинета на експертизата", заяви пред 24rodopi.com народен представите

24rodopi.bg/Политика

Хасан Адемов и Искра Михайлова са перфектните министри в „кабинета на експертизата“, заяви пред 24rodopi.com народен представител от ДПС. Членовете на парламентарната група не разполагали с точна информация за лицата, които ще попаднат в проектокабинета на Мария Габриел, но „Хасан Адемов бил най-подходящия за социален министър, а евродепутатката Искра Михайлова – за регионален“. Двамата били най-обсъждани в групата. Станислав Анастасов също има експертиза за министър, но той е един от зам.-председателите в партията. 

В свързаните с ДПС сайтове се появиха дописки, че евродепутатът Илхан Кючюк ще става външен министър, но той опроверга, че си имал работа, а и не е разговаряно с него.

Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ знаят имената на проекто-министрите на ДПС. Заради преговорите в столицата председателят Карадайъ не участва във възпоменателните митинги за майските събития от 1989 година в Джебел и Исперих.

Номинираната от ГЕРБ – СДС за премиер Мария Габриел получи вчера подкрепата на ДПС и “Има такъв народ” за експертно правителство с едногодишен мандат. Общо трите формации имат 116 депутати, а за да бъде гласувано правителството, са необходими гласовете на 50% + един от присъстващите или 121 гласа при присъствие на всички депутати в залата.

За да се случи правителство при 116 депутати, има и друга опция – отсъствие на 10 депутати от важното заседание, с което ще се осигури удобен кворум.

На снимката: Хасан Адемов е посрещан радушно от традиционните избиратели във всички региони

Гафът: За да станеш министър, трябва ли да си безработен!? – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0